Theresiaschool – Bilthoven

Bilthoven, 28 januari 2011 Utrechtse milieu-gedeputeerde De Jong heeft een flink zonnestroom systeem op de Theresiaschool in Bilthoven geopend. Een feestelijke bijeenkomst, waarbij flink de bloemetjes buiten werden gezet: meer dan honderd Tournesols (zonnebloem-bouwpakketten) werden in elkaar gezet.

Onthulling zonne-energiedisplay op de Theresiaschool

Gedeputeerde De Jong onthult het informatiedisplay dat de opbrengst van de zonnepanelen weergeeft.

Een 58-tal zonnepanelen gaat de school nu schone stroom leveren. Een waardevolle aanvulling op het duurzame gebouw waar de Bilthovense basisschool vanaf 2009 is gehuisvest. Merijn de Priester legt de kinderen uit dat hiermee niet alleen het milieu is gediend, maar ook de portemonnee van de school. “Vandaag hebben deze panelen al 20 kiloWatt-uur opgeleverd. Dat is zomaar 10 euro’s die jullie hebben verdiend!

Directrice Annemarie Hoornsman, Gedeputeerde De Jong, Martin van Veelen en Merijn de Priester.

“De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat jullie school goed met het milieu omgaat. Daar willen we graag aan bijdragen”, aldus De Jong.

De vele kinderen die de opening bij mochten wonen, werden meteen aan het werk gezet. Want zonnestroom, dat is niet alleen geld en milieu, voor de kinderen is het ook educatie. Het resultaat was geweldig. Een schoolplein vol met rennende enthousiaste kinderen, voortgestuwd door draaiende zonnebloemen.

Tournesol in elkaar zetten

Zonne-energie is makkelijk te verkrijgen maar een zonnebloem in elkaar zetten is nog best lastig.

Alle kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 aan het werk met de Torunesol

Alle kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 aan het werk met de Tournesol

Picosol

Dit bericht is geplaatst in Projecten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.